Zumba is ook Salsa dansen zonder partner. Ontdek Zumba en geniet!

 Zumba Salsa dansen

Over het ontstaan van salsa zijn uiteenlopende verhalen bekend. Volgens sommigen is de dans ontstaan in Cuba, anderen spreken over een oorsprong in Venezuela. Ook Puerto Rico en de Caraïben zouden iets te maken hebben met het ontstaan.
Er zijn veel uiteenlopende versies over de het ontstaan  bekend, maar waar men het over eens moet geraken is dat de dans voortkomt uit de combinatie van Afrikaanse ritmes met Caribische muziek.
Deze dansvorm leeft in de armenwijken in de Caraïben, omhelst de relatie tussen blank en zwart en zit vol emoties.
 

 
 
 
Techniek van Zumba

Salsa kan op verschillende manieren gedanst worden. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen de LA-stijl, de New York-stijl en de Colombiaanse salsa, de tel waarop men linksvoor danst bepaalt over welke stijl het precies gaat.
Deze dans bestaat uit verschillende figuren die in willekeurige volgorde mogen worden gedanst. Men beweegt niet over de dansvloer, maar men blijft op zijn plaats om deze figuren uit te voeren. De man leidt aan de hand van de muziek.
 
Muziek
 
Men kan wel stellen dat de muziek rond de clave is georkestreerd. Wanneer men dit stelt, moet men er wel rekening mee houden dat “clave” meerdere betekenissen heeft.
De “claves” zijn een muziekinstrument behorende tot de slaginstrumenten, dat bestaat uit twee stokjes (die lijken op sigaren) die tegen elkaar worden getikt. De klank die dan wordt geproduceerd is afhankelijk van de grootte van die stokjes.

Daarnaast is “clave” een herhalend ritmepatroon dat bestaat uit 4 beats van muziek. Één zin bestaat uit 2 maten of 8 ritmen. Er zitten 4 beats in een maat en elke kwartnoot is gelijk aan een beat.
Er bestaan verschillende clave-patronen. Wanneer er in de eerste maat twee noten worden gespeeld en drie noten in de tweede maat, dan spreek je over een 2-3-clave. Je spreekt over een 3-2-clave wanneer het omgekeerde het geval is: 3 noten in de eerste maat en 2 noten in de tweede maat.
 
 
 
kleding zumba fitness
Wenst u ook een leuke outfit? Bezoek onze kleding en accessoires website
en bestel online via : http://kleding.zumbashop.be
 
 
Zumba dvd