Wat is een Sled Push-training?

Wat is een Sled Push-training?

Misschien staarde het je aan vanuit de hoek van de sportschool. Misschien heb je naar iemand anders gestaard terwijl ze het gebruikten. Je weet wat de slede duw is, maar je weet het nog steeds niet helemaal begrijpen het … veel minder hoe je er een gaat gebruiken. Maakt u zich geen zorgen, wij zijn er om u te helpen.

De weighted sled push wordt snel populairder bij sportscholen in heel Amerika. De multifunctionele trainingstechniek is praktisch onverslaanbaar voor een training van het hele lichaam. Terwijl u een slee over gras duwt, traint u praktisch elke spier, van bovenlichaam tot onderlichaam. De slee-oefening kan u ook helpen een betere coördinatie, snelheid en kracht te ontwikkelen.

Hoewel het pushen van iets zwaars misschien niet klinkt als de meest opwindende training, zul je snel enthousiast zijn over de resultaten. Als je mee wilt doen met de nieuwste fitnesstrend (of morgen gewoon wilt pronken in de sportschool), lees dan verder voor insidertips over hoe je de machtige slede-duwoefening onder de knie krijgt.

Hoe een slee-duwoefening te doen

Van weerstandstraining tot spierversterking, de sled push is een van de beste grastrainingen die gunstig kan zijn voor veel spiergroepen. Maar hoewel het vrij eenvoudig lijkt, komt er bij een geweldige sleeduw iets meer kijken dan op het eerste gezicht lijkt. Terwijl, ja, eigenlijk alles wat je doet is achter de slee kruipen en duwenkan de juiste techniek u helpen het meeste uit uw tijd in de sportschool te halen.

Dit is wat u moet weten voordat u voor het eerst een slee duwt:

 • Zorg voor een neutrale ruggengraat – Je wilt niet dat je rug rond is tijdens het duwen. Maar je wilt ook niet dat het te lang duurt.
 • Houd het natuurlijk – Ren zoals je zou doen zonder een zware slee. Niets bijzonders.
 • Concentreer je op je kern – Je kern is wat de energie van je voeten via je armen naar de slee overbrengt. Je push zal slechts zo goed zijn als je kernkracht. Als je net begint, kun je tijdens het hardlopen een paar keer duwen zonder gewichten op de slee, zodat je je kunt concentreren op het trainen van je bovenlichaam.
 • Hoek je lichaam – Plaats uw lichaam in een hoek naar de grond voor de beste resultaten. Beginners moeten beginnen met hun lichaam ongeveer 45 graden naar voren gekanteld. Als je meer gevorderd bent, kun je je lichaam 90 graden naar voren kantelen (bijna evenwijdig aan de vloer).
 • Denk aan je armen – Je armpositie is belangrijk in deze slee-training, omdat je je armen en bovenlichaam gebruikt om te duwen. Een algemene vuistregel is om je armen gestrekt te houden als je snel wilt gaan. Buig je armen als je een hoop gewicht duwt.
 • Opwarmen – Voordat u aan een intensieve slede-duwtraining begint, besteedt u ongeveer 15 minuten om ervoor te zorgen dat uw spieren klaar zijn om te gaan.
 • Rest – Neem een ​​pauze tussen elk van je duwtjes. En vergeet niet om af te koelen met licht dynamisch strekken aan het einde van je training.
 • Doe het rustig aan – Als je net voor het eerst achter een slee kruipt, begin dan met het duwen van de slee zonder extra gewicht. Je krijgt een idee van hoe de slee beweegt, zodat je de perfecte vorm kunt bepalen voordat je grotere doelen stelt.

Afhankelijk van uw fitnessdoelen, kunt u uw slee-workoutformaat wijzigen voor verschillende resultaten.

Slee duwen voor snelheid

Als je de slee duwt om kracht te ontwikkelen en spieren op te bouwen, wil je een zwaardere gewichtsbelasting. Maar als je aan je snelheid werkt, streef dan naar een lichtere lading. Hier leest u hoe u een slede duwt voor snelheid:

 1. Belast de slee met 25% van uw maximale belasting.
 2. Duw 10 tot 20 meter.
 3. Rust een minuut uit.
 4. Herhaal zes keer.

Als u uw maximale belasting niet weet, begin dan met ongeveer 70% van uw lichaamsgewicht. Van daaruit kan je aanpassen.

Slee duw voor kracht

Als je traint voor kracht, wil je je slee met een zwaarder gewicht belasten. Volg deze stappen om een ​​slee voor kracht uit te voeren:

 1. Laad de slee met een zwaar gewicht (ongeveer 70% van uw maximale belasting).
 2. Duw voor 25 meter.
 3. Rust een minuut uit.
 4. Herhaal zes keer.

Wat zijn de voordelen van een Sled Push-training?

Het kan intimiderend zijn om een ​​nieuw apparaat in je routine op te nemen, maar er is een goede reden om een ​​slede-duwtraining te proberen. Werken met de sled push (of “prowler sled”) in uw plaatselijke sportschool kan u helpen uw meest verheven fitnessdoelen te bereiken, waaronder:1

 • Hypertrofie (spierontwikkeling)
 • Vetverlies
 • Conditionering van het hele lichaam
 • Functioneel trainen
 • Calorieverbranding
 • Snelheids training

Bovendien is het duwen van een slee met zware lasten misschien gemakkelijker voor je lichaam dan het oppakken van die superzware halter. Als je de prowler-slee voortduwt, hoef je je geen zorgen te maken dat de zwaartekracht een te zwaar gewicht uit je handen trekt.

Bouwen slee-duwen spieren op?

De sled push is een training die het unieke kenmerk heeft dat het praktisch elke spier van top tot teen helpt. Als je eenmaal regelmatig begint met krachttraining met de sled push, kun je ontwikkelingen verwachten in deze spiergroepen:2

 • Quads
 • Bilspieren
 • Schouders
 • Triceps
 • Borst
 • Buikspieren
 • Heupbuigers
 • Hamstrings
 • Kalveren

Leer de juiste slee-duwtechniek met Chuze Fitness

Als je begint met het toevoegen van de sled push aan je trainingsregime, vergeet dan niet om het rustig aan te doen. Beginners zouden slechts twee of drie keer per week moeten beginnen met een sled push-training. Terwijl je je weg op de slee leert, kun je dat verhogen tot vier keer per week, waarbij je gewichten toevoegt terwijl je de sleetraining aanpast aan de limieten en mogelijkheden van je lichaam.

Als u op zoek bent naar professionele begeleiding om u naar het volgende niveau te brengen, ga dan naar uw dichtstbijzijnde Chuze Fitness. Onze ondersteunende en deskundige fitnessexperts zorgen ervoor dat u de perfecte sled push-techniek uitvoert en helpen u zelfs uw training af te stemmen op uw doelen.

U kunt ook persoonlijk bij ons terecht fitness lessen of train met Chuze in je woonkamer met onze streaming iChuze klassen. We geven je het duwtje dat je nodig hebt om de slee als een pro te besturen.

Beoordeeld door:

Ani is de Vice President of Fitness bij Chuze Fitness en houdt toezicht op de afdelingen groepsfitness en teamtraining. Ze heeft een carrière van meer dan 25 jaar gehad in clubmanagement, persoonlijke training, groepsoefeningen en instructeurstraining. Ani woont met haar man en zoon in San Diego, CA en houdt van hot yoga, snowboarden en alles wat met wellness te maken heeft.

bronnen:

 1. Runner’s World. Prowler Sled-workouts kunnen uw snelheid, kracht en kracht verhogen. https://www.runnersworld.com/training/a36422108/prowler-sled-push-workouts/
 2. Gezondheidslijn. Hoe een slee te gebruiken om kracht, snelheid en uithoudingsvermogen op te bouwen. https://www.healthline.com/health/sled-push

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Zumba-fitness-workout
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart