Mitchell Hooper Log drukt 195 kilogram (430 pond) voor twee herhalingen tijdens Arnold Strongman Classic Prep

De Canadese sensatie zet PR’s neer terwijl zijn volgende wedstrijd nadert.

Op Valentijnsdag, 14 februari 2023, plaatste de Canadese sterke man Mitchell Hooper een video op zijn Instagram-pagina van zichzelf waarin hij 195 kilo drukte voor twee herhalingen. De lift is 10 kilogram meer dan zijn wedstrijdrecord van 185 kilogram, volgens Giants Live. Deze prestatie kwam zeven maanden nadat Hooper erin slaagde om twee herhalingen uit te voeren met 184 kilogram (406 pond) in training.

Meer van Breaking Muscle:

Nadat hij de boomstam op zijn knieën had gebracht en tot aan de schouders had schoongemaakt, begon Hooper met persen, maar hij stopte even halverwege de rep. Nadat hij het in een vergrendelde positie had gezet, liet hij het blok op matten zakken en haalde een paar keer adem voordat hij aan de volgende herhaling begon. De tweede vertegenwoordiger deed er nog langer over om uit te sluiten, maar hij slaagde erin dit met succes te doen.

“De zaken worden opgewarmd. Alles zit goed op schema.”

Hooper bereidt zich voor om deel te nemen aan de Arnold Strongman Classic 2023, die van 2-5 maart 2023 zal plaatsvinden in Columbus, OH. Eén evenement dat is bevestigd voor de wedstrijd is de Oostenrijkse eik – een persevenement voor logboeken, vernoemd naar de naamgenoot van de wedstrijd, Arnold Schwarzenegger. Het is op het moment van schrijven onduidelijk of het evenement voor maximale herhalingen, maximaal gewicht of een ander formaat zal zijn.

In de Arnold Strongman Classic 2022 won Luke Stoltman het Oostenrijkse Oak Log Lift-evenement door 213,1 kilogram (470 pond) boven zijn hoofd te drukken. Stoltman zal dit jaar deelnemen aan de wedstrijd, net als de Amerikaanse recordhouder van Log Press (217,5 kilogram) Bobby Thompson.

Toen hetzelfde evenement verscheen tijdens de Arnold Strongman Classic 2019, werd deelnemers gevraagd om maximale herhalingen uit te voeren binnen een tijdslimiet van 90 seconden. In het onderschrift van het Instagram-bericht meldde Hooper dat het hem 50 seconden kostte om beide herhalingen te voltooien. Dit kan erop duiden dat ofwel Hooper een terugkeer verwacht naar het ‘reps for time’-formaat of dat hij gefocust is op het opbouwen van zowel kracht als uithoudingsvermogen als een elite sterke man.

Meer van Breaking Muscle:

Hooper gaat deze Arnold Strongman Classic in met het momentum aan zijn kant. In januari 2023 won hij de Strongest International-wedstrijd van Australië. Twee maanden daarvoor werd hij eerste in de Giants Live World Tour Finals 2022 in Glasgow, Schotland. Hooper was ook de winnaar van Arnold Strongman UK in 2022.

Hooper wordt door veel sterke fans en experts beschouwd als een van de snelst rijzende sterren in de sport. Dat werd benadrukt nadat hij als eerste eindigde in Groep 2 van de World’s Strongest Man 2022 en uiteindelijk als achtste eindigde in de finale. Dit wordt zijn eerste Arnold Strongman Classic-wedstrijd en hij heeft al bevestigd dat hij een van de deelnemers is voor de World’s Strongest Man 2023, die van 19-23 april plaatsvindt in Myrtle Beach, SC.

Ticket- en pay-per-view-informatie voor de Arnold Strongman Classic 2023 is te vinden op www.arnoldsports.com.

Aanbevolen video: @mitchellhooper op Instagram

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Zumba-fitness-workout
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart