Hafthor Bjornsson kondigt einde aan pensionering aan, zal strijden in Powerlifting en Strongman

“De Berg” komt terug.

De wereld van krachtsporten is op de hoogte gebracht: Hafthor Bjornsson komt terug en beëindigt officieel zijn bijna driejarige pensionering van competitief tillen. Op 13 februari 2023 publiceerde de man die bekend staat als “The Mountain” een video op zijn YouTube-kanaal om het nieuws met de wereld te delen.

Meer van Breaking Muscle:

Na een korte herinnering aan zijn eerdere carrièreprestaties in strongman en boksen, onthulde de 2018 World’s Strongest Man dat hij eerst zal terugkeren naar powerlifting. Zijn vizier is gericht het breken van het all-time wereldrecord totaal, momenteel in handen van Dan Bell met 1.182,5 kilogram (2.606,9 pond). Bell zette dat merkteken, in wraps, tijdens de WRPF Hybrid Showdown III-bijeenkomst in 2021. Bjornsson heeft zichzelf een deadline gegeven om dat record tegen het einde van 2023 te verbreken, maar zei niet dat hij deelnam aan een specifieke wedstrijd.

De laatste ontmoeting van Bjornsson was in december 2022, waar hij in wraps deelnam aan zijn eigen “Thor’s Powerlifting Meet”. Zijn nummers van dat evenement zijn als volgt:

  • Hurken – 380 kilogram (837,7 pond)
  • Bankdrukken – 210 kilogram (463 pond)
  • Deadlift – 380 kilogram (837,7 pond)
  • Totaal – 970 kilogram (2.138,5 pond)

Als hij het record van Bell zou breken, zou hij een serieuze inhaalslag moeten maken. Bell’s prestatie van de ontmoeting in 2021, waar hij het huidige wereldrecord neerzette, staat hieronder:

  • Hurken – 500 kilogram (1.102,3 pond)
  • Bankdrukken – 272,5 kilogram (600,7 pond)
  • Deadlift – 410 kilogram (903,9 pond)
  • Totaal – 1.182,5 kilogram (2.606,9 pond)

Het verschil van 212,5 kilogram (468,4 pond) goedmaken zal een hele opgave zijn, maar de 6’9” krachtlegende is ervan overtuigd dat hij het kan.

Bjornsson kondigde toen aan dat zijn “grote, grote doel” een terugkeer is naar zijn oorspronkelijke sport van sterke man. Concreet is hij van plan deel te nemen aan de Arnold Strongman Classic 2024 die in maart in Columbus, Ohio wordt gehouden. Bjornsson is ook van plan deel te nemen aan het Strongman Rogue Invitational-evenement van 2024. Het Rogue-evenement is op dit moment nog niet gepland, maar wordt de afgelopen twee jaar in oktober gehouden in Round Rock, Texas.

Bjornsson zei dat als hij zijn powerlifting-doel bereikt, hij er zeker van is dat hij voldoende kracht zal hebben om te beginnen met trainen voor de Strongman-evenementen.

Meer van Breaking Muscle

De volgende op kracht gebaseerde eer van Bjornsson is zijn opname in de International Sports Hall of Fame. Dat evenement wordt gehouden tijdens het Arnold Sports Festival 2023 op zaterdag 4 maart in Columbus, OH.

De legendarische deelnemer is al drievoudig winnaar van de Arnold Strongman Classic en won de titel in 2018, 2019 en 2020. Hij moest nog deelnemen aan de Rogue Invitational als een volwaardige deelnemer, maar hij stapte in 2022 wel op hun veld om zijn eigen wereldrecord gewicht-over-bar breken.

Bjornsson is de enige man die de World’s Strongest Man, Arnold Strongman Classic en de World’s Ultimate Strongman-wedstrijd heeft gewonnen. Het toevoegen van de Rogue Invitational aan zijn prijzenkast zou een grote rol spelen in een claim als de meest talentvolle sterke man aller tijden.

Uitgelichte afbeelding: @thorbjornsson op Instagram

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Zumba-fitness-workout
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart